Ajankohtaista

Hankkeen työ jatkuu vuonna 2018

STEAn antamassa avustusehdotuksessa esitetään, että Varjo-hankkeen työ jatkuu vuonna 2018. Suunnitelmissa on muun muassa eron jälkeiseen vainoon erikoistuneen vainokeskuksen perustaminen.

Tiedotamme asiasta lisää myöhemmin!

Satukirjatilausten postitus jatkuu elokuussa

Olemme heinäkuun lomalla, joten sinä aikana ei käsitellä myöskään satukirjatilauksia. Loman aikana tulleet tilaukset käsitellään saapumisjärjestyksessä elokuussa.

Mukavaa kesää!

Huomenta Suomi 29.5. – haastattelu ”Satuja kameleontille ja muita satuja sinulle” -satukirjasta

Maanantain 29.5. Huomenta Suomessa juteltiin Satuja kameleontille ja muita satuja sinulle -satukirjasta sekä vanhempien erosta lasten näkökulmasta. Haastateltavina olivat satukirjan kirjoittaja Timo Harju sekä Päivi Karhumetsä. Alla on linkki lähetykseen. Haastattelu alkaa kohdasta 21:50. Välissä tulevat lyhyet uutiset, ja haastattelu jatkuu kohdasta 36:19.

https://www.katsomo.fi/#!/jakso/33001003/huomenta-suomi/756533/maanantai-29-5-klo-625 

Satukirja vainoa kokeneille lapsille

Eron jälkeisestä vainosta kertova satukirja ”Satu kameleontille ja muita satuja sinulle” on syntynyt VARJO-hankkeen ideasta. Sadut on kirjoittanut Timo Harju ja kuvittanut Nina Haiko.

 

Satukirja syntyi vainoa kohdanneiden lasten auttamiseksi, ja satujen lisäksi kirjassa on keho- ja sanataideharjoitteita. Kirjan verkkoversio julkaistiin 25.1.2017 VARJOn seminaarissa Helsingissä, ja painettuna kirja ilmestyy 20. huhtikuuta.

 

Satukirjan voi ennakkotilata täällä.

 

 

 

 

 

 

Video: Vaino ei tunne välimatkaa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VARJO-hankkeelle oppilastyönä tehty video Vaino ei tunne välimatkaa kuvaa tilannetta, jossa vainoaja ja vainottu ovat tuhansien kilometrien päässä toisistaan.

Samaan sarjaan kuuluvat myös videot Vainoa verkossa (verkossa tapahtuva vaino), Irti vainon kahleista (vainosta selviäminen), Luotuja toisillemme (naisvainoajan näkökulma), Ikuisesti minun (miesvainoajan näkökulma), Vaimosta vainotuksi (naisvainotun näkökulma) ja Lapsena vainon varjossa (vainoperheen lapsen näkökulma).

 

Video: Vainoa verkossa

 

 

 

 

 

 

VARJO-hankkeelle oppilastyönä tehty video Vainoa verkossa kuvaa verkossa tapahtuvaa vainoa nuorten näkökulmasta.

Samaan sarjaan kuuluvat myös videot Irti vainon kahleista (vainosta selviäminen), Luotuja toisillemme (naisvainoajan näkökulma), Ikuisesti minun (miesvainoajan näkökulma), Vaimosta vainotuksi (naisvainotun näkökulma) ja Lapsena vainon varjossa (vainoperheen lapsen näkökulma).

Video: Irti vainon kahleista

 

 

 

VARJO-hankkeelle oppilastyönä tehty video Irti vainon kahleista kuvaa sitä, miten vainosta voi selvitä tai miten ainakin sen uhkan kanssa voi oppia elämään mahdollisimman normaalia elämää.

Samaan sarjaan kuuluvat myös videot Luotuja toisillemme (naisvainoajan näkökulma), Ikuisesti minun (miesvainoajan näkökulma), Vaimosta vainotuksi (naisvainotun näkökulma) ja Lapsena vainon varjossa (vainoperheen lapsen näkökulma).

 

Video: Luotuja toisillemme

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VARJO-hankkeelle oppilastyönä tehty video Luotuja toisillemme kuvaa vainoilmiötä naisvainoajan näkökulmasta.

Samaan sarjaan kuuluvat myös eron jälkeistä vainoa kuvaavat videot Ikuisesti minun (miesvainoajan näkökulma), Vaimosta vainotuksi (naisvainotun näkökulma) ja Lapsena vainon varjossa (vainoperheen lapsen näkökulma).

Video: Ikuisesti minun

VARJO-hankkeelle oppilastyönä tehty video Ikuisesti minun kuvaa eron jälkeistä vainoa miesvainoajan näkökulmasta.

Aiemmin on julkaistu videot Vaimosta vainotuksi ja Lapsena vainon varjossa.

Video: Vaimosta vainotuksi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oppilastyönä tehty video ”Vaimosta vainotuksi” kuvaa, miten erään myrskyisen parisuhteen päättyessä vaimosta tuleekin vainottu.

Aiemmin sarjassa on ilmestynyt lapsen näkökulmaa esittelevä ”Lapsena vainon varjossa”. Eron jälkeiseen vainoon keskittyviä teemavideoita on tulossa lisää jatkossa!